Het menu ~ Das Menu ~ The Menu

Eet smakelijk | Guten Appetit | Enjoy your meal

vlaggen
Ons Menu

Lunchkaart ( tot 17:00 uur)
Tomatensoep van gegrilde Tomaat, met Chorizo en Parmesan.(v) € 5,95
Uiensoep met Beerenburg en croutons van Friesche kruidkoek. € 5,95
Romige Mosterdsoep met uitgebakken Pancetta.(v) € 5,95
Gerookte IJsselmeerpalingsoep, gebonden met een scheutje room. € 6,25
Onze soepen worden geserveerd met brood.

Broodjes
Baguette met gerookte Rib-eye en Truffelmayonaise. € 8,50
Baguette met Chorizo, Kaas, Tomaat en Ui, gesmolten uit de oven.(v) € 7,25
Italiaanse Bol met gerookte Zalm, Roomkaas en groene Asperges. € 8,50
Waldkornbol met Carpaccio, Pijnboompitjes en Parmesan. € 8,50
Waldkornbol met Iberico-ham, Buffelmozzarella en Zontomaatjes.(v) € 8,50
Zoute Haringen (2 stuks) met Roggebrood en Uitjes. € 7,50
Bourgondische Kroketten (2 stuks) met Brood, Boter en Mosterd. € 7,50
Broodje “Ouwe Seun” Makreel en Harlinger Aardappelsalade, € 9,75
geserveerd op licht geroosterd Waddenbrood

Plates
Italiaanse bol met een Frysk Black-Angus burger, frites en BBQ-saus. € 13,95
Gebakken Scholfilets met frites, salade en remouladesaus. € 14,95
Varkenshaas Saté met frites, salade, kroepoek en satésaus. € 14,95
Kippendijen van de grill met frites, salade, kroepoek en satésaus € 13,95
Frysk Black Angus steak met gebakken champignons, frites en salade. € 16,95

Maaltijdsalades
Vissalade met Gamba’s, gerookte Makreel en gerookte Zalm. € 14,95
Pastasalade met gegrilde Kippendij, Iberico-ham, Olijven en Pesto.(v) € 13,95

Uitsmijters:
(keuze uit bruin, wit of speltbrood)

Omeletten:
Ham of Kaas € 7,75
Champignons € 7,75
Ham & Kaas € 8,25
Chorizo en Kaas € 8,25
Spek € 8,25
Zalm € 8,75
Spek, Kaas & Tomaat € 8,75
Boerenomelette (v) € 8,95

*Ook kunt U vanaf 11.00 uur genieten van onze Dinerkaart*

Gerechten aangegeven met een (v) kunnen ook vegetarisch besteld worden.
Heeft U een allergie?
Geef het alstublieft aan bij onze bedienend medewerker.

Gelieve niet apart af te rekenen.

Voor bij de borrel:
Bitterballen (8st) € 6,75
Portie Olijven € 4,25
Mini frikandellen (8st) € 6,25
Knoflookgamba’s € 9,25
Vlammetjes (8st) € 6,75
Calamares € 7,95
Bittergarnituur (8st) € 6,75
Hollandse Borrelplank€ 11,75
Kaasstengels (8st) € 6,75
Bittergarnituur(20st) € 14,95

Voorgerechten:
Vispalet van ger. Zalm, Hol. Garnalen en gerookte Paling. € 13,50
Tonijnfilet met Wakame, Truffel-mayo en Sesamzaadjes. € 11,95
Tapasplateau; proeverij van div. warme en koude lekkernijen. € 12,95
Carpaccio van de Ossenhaas met Parmesan en Pijnboompitjes. € 10,75
Iberico Ham met Meloen, Buffelmozzarella en Zontomaatjes. € 10,75
Salade van Geitenkaas, Vijg, Walnoten en Honing-thijm dressing.€ 9,95
Broodsoorten met Kruidenboter, Tomaten-tapenade en Pesto. € 6,75

Onze voorgerechten worden geserveerd met brood en boter.

Soepen:
Tomatensoep van gegrilde Tomaat, Chorizo en Parmesan.(v) € 5,95
Uiensoep met Beerenburg en Friesche Kruidkoekcroutons. € 5,95
Romige Mosterdsoep met uitgebakken Pancetta.(v) € 5,95
Gerookte IJsselmeerpalingsoep, met een scheutje room. € 6,25
Onze soepen worden geserveerd met brood.

Heeft U een allergie?
Geef het alstublieft aan bij onze bedienend medewerker.
Gelieve niet apart af te rekenen.

Visgerechten:
Sliptongen in roomboter gebakken (3 stuks, ± 450 gram). € 24,95
Zalmforel (filet), op de huid gebakken, met Wakame en € 19,95
in limoenboter gestoofde Groenten.

Gebakken Scholfilets geserveerd met Remouladesaus. € 19,95
Kabeljauwhaas op Spinaziesalade en saus van Gember en Peen. € 19,95

Jutterschotel; gebakken zalmforel, kabeljauw en scholfilet € 21,95
met gamba’s en tuinkruidensaus.

Pasta Fruit de Mer; in tuinkruidensaus gestoofde vissoorten, € 19,25
met gamba’s en spinazie.

Vleesgerechten:
Surf & Turf van Frysk Black Angus steak, Gamba’s, € 24,95
roerbakgroenten en Teriyakisaus

Argentijnse Rib-eye steak van de grill met Chimichurri. € 22,95
Kalfs-entrecote van de grill met Jus van gerookte Knoflook. € 21,95
Tournedos van de grill, geserveerd met Pepersaus. € 27,95

Mixed grill van Varkenshaas, Angusburger, Kippendij en Ribs, € 21,75
met knoflook- en barbecuesaus.

Indische Kip-curry, met Rijst, Naanbrood en Komkommersalade. € 19,95
Spare-ribs, gemarineerd door de “jongens” met diverse sausjes. € 21,75

Onze Vis- en Vlees gerechten worden geserveerd
met gebakken aardappelen, groente en salade.

Vegetarische gerechten:
Wraps gevuld met Blauwe kaas, Spinazie, Champignons, € 17,95
olijven en zontomaatjes.

Pasta Forestière, Pasta en Bospaddenstoelensaus en Salade. € 17,95

Kindergerechten: (tot 12 jaar)
Scholfilet, Kipnuggets, Bitterballen of Frikandelletjes met € 8,25
patat, mayonaise, appelmoes en een ijsje toe.
Spaghetti Bolognaise met geraspte kaas en een ijsje toe. € 8,25

Heeft U een allergie?
Geeft U het alstublieft aan bij onze bedienend medewerk(st)er.
Gelieve niet apart af te rekenen.

KOFFIE KAART & DESSERTS:
Koffie / Thee € 2,30

Harlinger Koffie€ 5,95
 met Harlinger slukje
Dockumer kofje € 5,95 met Berenburg
Irish Coffee € 7,50 met Ierse whisky
Spanish Coffee € 7,50
 met Licor 43
Italian Coffee € 7,50 met Amaretto
Brazilian Coffee € 7,50
met Tia maria en Grand Marnier

Espresso € 2,30
Macchiato € 2,40
Dubbele Espresso € 3,80
Cappucino € 2,50
Latte Macchiato € 3,25

Koffie verkeerd € 2,75

Verse Munt-thee met honing € 2,75
Warme Chocolademelk € 2,50

Bij de Koffie:
Appelgebak met slagroom € 3,50
Vanille Cheese Cake € 3,50
Sticky Toffee € 3,50

Koffie Noorderpoort,
Kopje Koffie met diverse lekkernijen € 6,95

DESSERTS:
Kinder-ijsbeker, € 3,95
Gevuld met Vanille-ijs, snoep, slagroom en een kleine verrassing.

Crème Brûlee, € 6,50
Vanille Cremè Brûlee met parfait van Peer, Sinaasappel en Steranijs.

Sticky-Toffee cheese cake, € 6,75
met Karamelijs en Toffeesaus.

Chocolate-Trifle, € 6,25
Trifle van witte Chocolademousse en Chocolat Brownie Fudge,
met Banaan en Salty-karamelsaus.

Dessert Du Chef, € 7,50
Keur van nagerechtjes en lekkernijen.

Coupe Noorderpoort, € 6,75
In munt gemarineerde Meloen met Mango en Lemon sorbetijs

Dame Blanche “t Noorderke”, € 6,25
Chocolade- en Boerenroomijs met warme witte Chocoladesaus.

Dessert-tip,
Nieuwsgierig?
Vraag gerust naar de dessert-tip van de week.

Heeft U een allergie? Meld het ons alstublieft.
Gelieve niet apart af te rekenen.

~ Prijswijzigingen voorbehouden ~

Das Menu (D)

APERITIF
Bitterballen (8st) € 6,75
Portion Oliven € 4,25
Kleine Frikandellen (8st) € 6,25
Gamba’s im Knoblauch € 9,25
Vlammetjes (8st) € 6,75
Kalamari mit Knoblauch € 7,95
Bitteren Garnitur (8st) € 6,75
Käse und Wurst € 11,75
Käse Sticks (8st) € 6,75
Bitteren Garnitur (20st) € 14,95

VORSPEISEN
Fischpalet von geraucherter Lachs, Aal und Garnelen. € 13,50
Yellowfin Thunfisch mit Wakame, Trüffel-mayo. und Sesam. € 11,95
Tapasplateau ’t Noorderke; verschiedene Vorspeisen. € 12,95
Carpaccio (rinderfilet) mit Parmesan und Pinienkernen. € 10,75
Iberico, (rohschinken), mit Zuckermelone und Mozzarella. € 10,75
Ziegenkäse mit Feige, Walnüsse und Honig-thymian-dressing. € 9,95
Brot mit Kraüterbutter, Tomaten-tapenade und Pesto. € 6,75
Serviert mit Brot.

SUPPEN
Tomatensuppe von gegrillte Tomaten, Chorizo und Parmesan.€ 5,95
Zwiebelsuppe mit Berenburg und croutons. € 5,95
Senf-suppe mit Panchetta. € 5,95
Aal-suppe mit einem Schuss Sahne. € 6,25
Serviert mit Brot.

Haben Sie eine Allergie? Bitte melden Sie es an unser Bedienpersonal.
Leider ist es nicht möglich getrennt zu zahlen.

Hauptgerichte:

FISCHGERICHTE
Gebackene Slipzungen (3 stücke) in Butter gebraten. € 24,95
Filet von der Lachsforelle mit Wakame und gedünstete Gemüse. € 19,95
Gebackene Scholle-filets serviert mit Remoulade sauce. € 19,95
Gebackenen Kabeljaufilet auf Spinatsalat,
mit Sauce aus Ingwer und Karotte. € 21,95
Jutterschotel mit gebratener Lachsforelle, Kabeljau und
Schollenfilet mit Riesengarnelen und Gartenkrautsauce. € 21,95
Pasta Fruit de Mer, gedampfte Fischssorten, Gamba’s
und Spinat im Kräutern sauce. € 19,25

FLEISCHGERICHTE
Surf & Turf von Frysk Black Angus-steak und Gamba’s, € 24,95
mit Gemüse im Teriyaki sauce.

Argentinier Rib-eye steak vom Grill mit Chimichurri. € 22,95
Kalbfleisch-Entrecote vom Grill mit Knoblauch-bratensaft. € 21,95
Tournedos vom Grill mit Pfeffersauce. € 27,95

Mixed Grill von Schwein, Angus-Burger, Hühnerkeule und Ribs € 21,75
mit Knoblauch sauce und BBQ sauce.

Indische Chicken-Curry mit Reis, Gurke Salat und Naan Brot. € 19,95
Spare-ribs mit verschiedene sauce. € 21,75
Serviert mit Kartoffeln, Gemüse und Salat.

VEGETARISCHE GERICHTE
Wrap mit Blauschimmelkäse, Spinat, Pilze, Oliven und Tomaten. € 17,95
Pasta Forestière, mit wilde Pilze in Rahm sauce, serviert mit Salat.€ 17,95

KINDERTELLER (bis 12 Jahr)
Pasta Bolognaise mit Hackfleisch und Käse, und Eis zu. € 8,25
Schollefilet, Hühnernuggets, Bitter Bälle oder Frikandel mit € 8,25
Pommes, Apfelmus und Mayonaise, und Eis zu.

Leider ist es nicht möglich getrennt zu zahlen.

The Menu (GBR)

SNACKS

Bitter balls (8) € 6,75
Portion Olives € 4,25
Small frikandels (8) € 6,25
Shrimps in garlic-oil € 9,25
Flames snacks (8) € 6,75
Calamari garlic sauce € 7,95
Mixed snacks (8) € 6,75
Cheese and Sausage € 11,75
Cheese spring rolls (8) € 6,75
Mixed Snacks Big (20) € 14,95

STARTERS

Fish Palette of smoked Salmon, Shrimps and smoked Eel. € 13,50
Yellowfin Tuna with Wakame, Truffle mayo. and Sesame Seeds. € 11,95
Tapas plateau ‘t Noorderke; various appetizers. € 12,95
Carpaccio, (fillet of beef) with Parmesan and Pine seeds. € 10,75
“Iberico” Ham with sweet Melon and Mozzarella. € 10,75
Goat Cheese salad with Fig, Walnuts and Honey thyme dressing.€ 9,95
Bread with Herb-butter, Tomato tapenade and Pesto. € 6,75

Served with Bread.

SOUP

Tomato soup with chorizo and parmesan. € 5,95
Onion soup with croutons. € 5,95
Mustard soup with fried pancetta. € 5,95
Smoked Eel soup. € 6,25
Served with Bread.

Do you have an allergy? Please let the staff know.
*Don’t pay separate please.

LUNCH MENU (Till 17.00)

Tomato soup with chorizo and parmesan, with bread.(v) € 5,95
Onion soup, served with croutons and bread. € 5,95
Mustard soup with fried pancetta, served with bread.(v) € 5,95
Eel soup, served with bread. € 6,25

SANDWICHES

Baguette with smoked Rib-eye and Truffle-mayonnaise. € 8,50
Baguette with Chorizo, Cheese, Tomato and Onion, melted(v) € 7,25
Italian bread with smoked Salmon, Cream-cheese, Asparagus € 8,50
Wholemeal with Carpaccio(fillet of sirloin), Parmesan,Pine seeds.€ 8,50
Wholemeal with Iberico-Ham, Tomato and Mozzarella.(v) € 8,50
2 Herrings with rye-bread and onions. € 7,50
2 Croquets with bread and mustard. € 7,50
“Ouwe Seun”, toast with potato salad and smoked Mackerel. € 9,75

PLATES

Italian bread with Black-Angus Burger, fries and BBQ-sauce. € 13,95
Plate Plaice-fillet with fries, remoulade sauce and salad. € 14,95
Saté ‘t Noorderke (pork-fillet) with peanut sauce, fries and salad.€ 14,95
Grilled Chicken thighs, with fries, salad and peanut sauce € 13,95
Plate Beef-steak, with fries, mushrooms and salad. € 16,95

MEAL SALADS

Mixed Salad with Gamba’s, smoked Mackerel and Salmon. € 14,95
Pasta salad with grilled Chicken, Olives, and Iberico-Ham.(v) € 13,95

FRIED EGG

(brown, white or spelt bread)

OMELET

Ham or Cheese € 7,75
Mushrooms € 7,75
Ham & Cheese € 8,25
Chorizo & Cheese (v) € 8,25
Bacon € 8,25 Salmon € 8,75
Bacon, Cheese, Tomato (v) € 8,75 Bacon,
Vegetables (v)€ 8,95

*You can also enjoy our Dinner menu at 11.00 am*

Dishes marked with a (v) can also be ordered as a vegetarian dish.

Don’t pay separate please.

Main Dishes

FISH DISHES

Baked Sole (3 pieces) fried in butter. € 24,95
Fillet of Salmon trout with Wakame and stewed vegetable. € 19,95
Baked Plaice-fillet with Remoulade sauce. € 19,95
Baked Cod fillet on spinach salad with a sauce of ginger and carrot. € 19,95
Fish dish with fried Salmon trout, Cod and Plaice fillet, € 21,95
with king Prawns and garden herb sauce.

Pasta Fruit de Mer, stewed fish species, Shrimps, € 19,25
and Spinach in Herb sauce.

MEAT DISHES

Surf & Turf with Black-Angus-steak and Shrimps, € 24,95
with oriental Vegetables and Teriyaki sauce.

Argentinian Rib-eye steak (grilled) with Chimichurri. € 22,95

Veal-Entrecote (grilled) with Garlic Gravy. € 21,95

Tournedos (grilled) with Pepper sauce. € 27,95

Mixed Grill, Pork, Angus Burger, Chicken and Ribs, € 21,75
with Garlic sauce and BBQ sauce

Indian Chicken-curry with Naan bread, Rice and Cucumber salad. € 19,95

Spare-Ribs with various sauces. € 21,75

Served with baked Potatoes, Salad and Vegetable.

VEGETARIAN DISHES

Wrap with blue Cheese, Spinach and Mushrooms. € 17,95
Pasta Forestière with wild Mushroom sauce and Salad. € 17,95

FOR THE CHILDREN ( till 12 years)

Spaghetti Bolognaise with meat and grated cheese, and an ice cream. € 8,25
Place-fillet, Chicken-nuggets, Bitter Balls or Frikandel, € 8,25
with fries, apple-sauce and mayonnaise and an ice cream.

Don’t pay separate please.