Het menu ~ Das Menu ~ The Menu

Eet smakelijk | Guten Appetit | Enjoy your meal

vlaggen
Ons Menu

Lunchkaart ( tot 17:00 uur)

Tomatensoep van gegrilde Tomaat, met Chorizo en Parmesan.(v) € 6,25
Uiensoep met Berenburg en Friesche Kruidkoekcroutons. € 6,25
Romige Mosterdsoep met uitgebakken Pancetta.(v) € 6,25
Gerookte IJsselmeerpalingsoep, gebonden met een scheutje room. € 6,50

Onze soepen worden geserveerd met brood.

Broodjes

Baguette met gerookte Rib-eye en Truffelmayonaise. € 8,75
Baguette met Chorizo, Kaas, Tomaat en Ui, uit de oven.(v) € 7,50
Italiaanse Bol met gerookte Zalm, Roomkaas, Olijven en groene Asperges. € 8,75
Waldkornbol met Carpaccio v/d Ossenhaas, Pijnboompitjes en Parmesan. € 8,75
Waldkornbol met Iberico-ham, Buffelmozzarella en Zontomaatjes.(v) € 8,75
Zoute Haringen (2 stuks) met Roggebrood, Augurk en Uitjes. € 7,75
Bourgondische Kroketten (2 stuks) met Brood, Boter en Mosterd. € 7,75
Broodje “Ouwe Seun” ; gerookte Makreel en Harlinger Aardappelsalade, € 9,95
geserveerd op licht geroosterd Waddenbrood.

Plates

Italiaanse bol met een Frysk Black-Angus burger (180gr), frites en BBQ-saus. € 14,50
Scholfilet met frites, salade en remouladesaus. € 14,95
Varkenshaas Saté met frites, salade, kroepoek en satésaus. € 15,50
Kippendijen van de grill met frites, salade, kroepoek en satésaus € 14,50
Frysk Black Angus steak met gebakken champignons, frites en salade. € 16,95

Maaltijdsalades

Vissalade met Gamba’s, gerookte Makreel en gerookte Zalm. € 14,95
Pastasalade met gegrilde Kippendijen, Iberico-ham, Olijven en Pesto.(v) € 14,50

Uitsmijters: (keuze uit bruin, wit of speltbrood) Omeletten:

Ham of Kaas € 7,95 Champignons € 7,95
Ham & Kaas € 8,75 Chorizo en Kaas € 8,50
Spek € 8,75 Zalm € 9,25
Spek, Kaas & Tomaat € 8,95 Boerenomelette (v) € 8,95

*Ook kunt U vanaf 11.00 uur genieten van onze Dinerkaart*

Gerechten aangegeven met een (v) kunnen ook vegetarisch besteld worden.
Heeft U een allergie? Geeft U het alstublieft aan bij onze bedienend medewerk(st)er.

Gelieve niet apart af te rekenen.

Voor bij de borrel:
Bitterballen (8st) € 6,95
Portie Olijven € 4,50
Mini Frikandellen (8st) € 6,50
Knoflookgamba’s met brood € 9,50
Vlammetjes (8st) € 6,95
Calamares met knoflooksaus € 8,25
Bittergarnituur (8st) € 6,95
Hollandse Borrelplank € 12,50
Kaasstengels (8st) € 6,95
Gemengd Bittergarnituur (20st) € 15,50

Voorgerechten:

Palet van gerookte Zalm en Paling, Garnalen en Yellowtail Tonijn . € 13,95
Geschroeide Tonijnfilet (Yellowfin) op Wakame met Truffel-mayonaise. € 11,95
Tapasplateau; proeverij van diverse warme en koude lekkernijen. € 13,25
Rundercarpaccio (Frysk Black Angus) met Parmesan en Pijnboompitjes. € 10,95
Iberico Ham met stoofpeer, Mozzarella en Aardbeien-balsamico. € 11,25
Geitenkaassalade met Vijg, Walnoten en Honing-thijm dressing € 10,25
Warme broodsoorten met Kruidenboter, Tomaten-tapenade en Pesto. € 6,95

Onze voorgerechten worden geserveerd met brood en boter.

Soepen:

Tomatensoep van gegrilde Tomaat, met Chorizo en Parmesan.(v) € 6,25
Uiensoep met Berenburg en Friesche Kruidkoekcroutons. € 6,25
Romige Mosterdsoep met uitgebakken Pancetta.(v) € 6,25
Gerookte IJsselmeerpalingsoep, gebonden met een scheutje room. € 6,50

Onze soepen worden geserveerd met brood.

Heeft U een allergie? Geeft U het alstublieft aan bij onze bedienend medewerk(st)er.
Gelieve niet apart af te rekenen.

Visgerechten:

Sliptongen in roomboter gebakken (3 stuks, ± 450 gram). € 24,95
Zeebaarsfilet op gestoofde babyvenkel met saus van grove mosterd. € 20,95
Yellowtail Kingfish filet (Hamachi) op wakamesalade en gepofte € 22,95
cherry tomaatjes met Hollandaise-citroensaus.
Kabeljauwhaas op spinaziesalade met een saus van Gember en Peen. € 20,95
Jutterschotel; gebakken Zeebaars, Kabeljauw en Scholfilet, € 22,95
met Gamba’s en saus van Waterkers.
Pasta Fruit de Mer; in tuinkruidensaus gestoofde vissoorten, € 19,95
met Gamba’s en spinazie op Tagliatelle.

Vleesgerechten:

Surf & Turf van Frysk Black Angus steak, Gamba’s, € 24,95
roerbakgroenten en Teriyakisaus
Argentijnse Rib-eye steak van de grill met Chimichurri. € 23,75
Eendenborstfilet met Vijg en saus van Appel en Dennenaalden. € 22,75
Tournedos van de grill, met Rode wijnsaus en Cantharellen. € 27,95
Mixed grill van Varkenshaas, Angus Burger, Kippendij en Ribs, € 21,95
met knoflook- en barbecuesaus.
Winterstoofpot van mals Black Angus rundvlees en donker bier, € 20,95
met gestoofde rode kool en aardappelpuree.
Spare-ribs, gemarineerd door onze “jongens” met diverse sausjes. € 21,95

Deze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, groente en salade.

Vegetarisch & Vegan

Wraps gevuld met Blauwe kaas, Champignons, olijven en zontomaat. € 18,25
Poké Bowl met rijst, bonen, wakame, peen, mango en avocado wedges.€ 16,50

Kindergerechten: (tot 12 jaar)

Kipnuggets, Bitterballen, Scholfilet of Frikandelletjes met € 8,75
patat, mayonaise, appelmoes en een ijsje toe.
Spaghetti Bolognaise met geraspte kaas en een ijsje toe. € 8,75

Heeft U een allergie? Geeft U het alstublieft aan bij onze bedienend medewerk(st)er.
Gelieve niet apart af te rekenen.

KOFFIE KAART & DESSERTS:

Koffie / Thee € 2,40
Harlinger Koffie € 6,25
Espresso € 2,40 met Harlinger slukje
Macchiato € 2,50
Dockumer kofje € 6,25
Dubbele Espresso € 3,90 met Berenburg
Cappucino € 2,60
Irish Coffee € 7,75
Koffie verkeerd € 2,85 met Ierse whisky
Latte Macchiato € 3,50
Spanish Coffee € 7,75
Verse Munt thee met honing € 2,85 met Licor 43
Warme Chocolademelk € 2,60
Italian Coffee € 7,75
met Amaretto
Brazilian Coffee € 7,75

Bij de Koffie: 
Appelgebak met slagroom € 3,75
Tia maria en Grand Marnier

Diverse soorten gebak € 3,75

Koffie Noorderpoort,
Kopje Koffie met diverse overheerlijke lekkernijen € 7,25

DESSERTS:

Kinder-ijsbeker, € 3,75
Gevuld met Vanille-ijs, snoep, slagroom en een kleine verrassing.
Crème Brûlée, € 6,75
Crème Brûlée van Kweepeer met parfait van Rozemarijn
en Amarena kersen.
Red Velvet Cheese cake, € 5,25
Red Velvet Chocolat Cheesecake met Frambozen-kletskopjes en
Aardbeien-Balsamico saus.
Chocolate-Trifle, € 6,50
Trifle van witte chocolademousse, Stoofpeertjes, Stroopwafel en
Speculaas Brownie met Salty-karamelsaus.
Dessert Du Chef, € 7,75
Keur van nagerechtjes en lekkernijen.
Coupe Noorderpoort, € 6,95
Bosvruchten met Stoofperen-sorbetijs en Honing-Walnoten roomijs.
Dame Blanche “t Noorderke”, € 6,25
Chocolade- en Boerenroomijs met warme Witte Chocoladesaus.
Dessert-tip,
Nieuwsgierig? Vraag gerust naar de dessert-tip van de week.

Heeft U een allergie? Meld het ons alstublieft.
Gelieve niet apart af te rekenen.

Das Menu (D)

APERITIF

Bitterballen (8st) €   6,95
Portion Oliven €   4,50
Kleine Frikandellen (8st) €   6,50
Gamba’s in Knoblauch Öl €   9,50
Vlammetjes (8st) €   6,95
Kalamari mit Knoblauch €   8,25
Bitter Garnitur (8st) €   6,95
Käse und Wurst € 12,50
Käse Stangen (8st) €   6,95
Große Bitter Garnitur  (20st)€ 15,50

VORSPEISEN

     Fischplatte  von geraucherter Lachs , Aal, Garnelen und Thunfish. € 13,95
Yellowfin Thunfisch mit Wakame und Trüffel-mayonaise. € 11,95
Tapasplatte  ’t Noorderke;  verschiedene Vorspeisen. € 13,25
Carpaccio (Rinderfilet) mit Parmesan und Pinienkernen. € 10,95
Iberico, (Rohschinken), Birne, Mozzarella, Erdbeere balsamico. € 11,25
Ziegenkäse mit Feigen, Walnüsse und Honig-Thymian-Dressing. € 10,25
Brot mit Kraüterbutter, Tomaten-Tapenade und Pesto. €   6,95

Serviert mit Brot.

SUPPEN

      Tomatensuppe von gegrillte Tomaten mit Chorizo und Parmesan. €   6,25
Zwiebelsuppe mit “Berenburg” und Friesische croutons.          6,25
Senf-suppe mit Panchetta. €   6,25
Aal-suppe mit einem Schuss Sahne. €   6,50

Serviert mit Brot.

   Haben Sie eine Allergie? Bitte melden Sie es an unserem Personal.
Leider ist es nicht möglich getrennt zu zahlen.

FISCHGERICHTE

Gebackene Slipzungen (3 Stück) in Butter gebraten.           € 24,95
Seebarsch filet mit Fenchel und Senf sauce.           € 20,95
Yellowtail Kingfish filet mit Wakame, puffte Kirschtomate           € 22,95
und Hollandaise-Zitrone Sauce.
Gebackenen Kabeljaufilet, Spinatsalat mit Sauce aus Ingwer und Karotten.   € 20,95
Jutterplatte mit gebratener Seebarsch, Kabeljau und Scholl filet       € 22,95
mit Riesengarnelen und Sauce.
Pasta ” Fruit de Mer”, gedämpfte Fischssorten, Gamba’s € 19,95
und Spinat im Kräutersauce.

FLEISCHGERICHTE

“Surf & Turf” von Frysk Black Angus-steak und Gamba’s, € 24,95
mit Gemüse im Teriyaki sauce.
Argentische Rib-eye steak vom Grill mit Chimichurri. € 23,75
Entenbrustfilet mit Feigen und Apfelsauce. € 22,75
Tournedos vom Grill mit Rotweinsauce und Cantharellen. € 27,95
Mixed Grill von Schwein, Angus-Burger, Hühnerkeule und Ribs  € 21,95
mit Knoblauch sauce und BBQ sauce.
Schmortopf von Black Angus Beef und dunkel Bier € 20,95
mit Rotkohl und Kartoffelpüree.
Spare-ribs mit verschiedene Saucen. € 21,95

Serviert mit Kartoffeln, Gemüse und Salat.

VEGETARISCHE GERICHTE

Wrap mit Blauschimmelkäse, Spinat, Pilze, Oliven und Tomaten. € 18,25
Poké Bowl mit Reis, Bohnen, Wakame, Avodado Wedges und Bröt. € 16,50

KINDERTELLER (bis 12 Jahr)
Scholl filet, Chickennuggets, Bitterballen oder Frikandel (wurst) mit €  8,50
Pommes, Apfelmus und Mayonaise, und zum Nachtisch Eis.
Pasta Bolognaise mit Hackfleisch und Käse, und zum Nachtisch Eis. €  8,50

Leider ist es nicht möglich getrennt zu zahlen.

The Menu (GBR)

SNACKS

Bitter balls (8) € 6,95 | Portion Olives € 4,50
Small frikandels (8) € 6,50 | Shrimps in garlic-oil € 9,50
Flames snacks (8) € 6,95 | Calamari with garlic sauce € 8,25
Mixed snacks (8) € 6,95 | Cheese and Sausage € 12,50
Cheese spring rolls (8) € 6,95 | Mixed Snacks Big (20) € 15,50

STARTERS

Fish Palette of smoked Salmon, Shrimps, smoked Eel and Tuna. € 13,95
Yellowfin Tuna with Wakame and Truffle mayonnaise. € 11,95
Tapas plateau ‘t Noorderke; various appetizers. € 13,25
Carpaccio, (fillet of beef) with Parmesan and Pine seeds. € 10,95
Iberico Ham with Pear, Mozzarella and Strawberry Balsamico. € 11,25
Goat Cheese salad with Fig, Walnuts and Honey thyme dressing. € 10,25
Bread with Herb-butter, Tomato tapenade and Pesto. € 6,95

Served with Bread.

SOUP

Tomato soup with chorizo and parmesan. € 6,25
Onion soup with croutons. € 6,25
Mustard soup with fried pancetta. € 6,25
Smoked Eel soup. € 6,50

Served with Bread.

Do you have an allergy? Please let the staff know.
*Don’t pay separate please.

LUNCH MENU (Till 17.00)

Tomato soup with chorizo and parmesan, served with bread.(v) € 6,25
Onion soup, served with croutons and bread. € 6,25
Mustard soup with fried pancetta, served with bread.(v) € 6,25
Eel soup, served with bread. € 6,50

SANDWICHES

Baguette with smoked Rib-eye and Truffle-mayonnaise. € 8,75
Baguette with Chorizo, Cheese, Tomato and Onion, from the oven.(v) € 7,50
Italian bread with smoked Salmon, Cream-cheese, Asparagus and Olives. € 8,75
Wholemeal with Carpaccio (fillet of sirloin) , Parmesan and Pine seeds. € 8,75
Wholemeal with Iberico-Ham, Tomato and Mozzarella.(v) € 8,75
2 Herrings with rye-bread and onions. € 7,75
2 Croquets with bread and mustard. € 7,75
“Ouwe Seun”, toast with potato salad and smoked Mackerel. € 9,95

PLATES

Italian bread with Black-Angus Burger (180 gr.), fries and BBQ-sauce. € 14,50
Plate Plaice-fillet with fries, remoulade sauce and salad. € 14,95
Plate Saté ‘ (pork-fillet) with peanut sauce, fries and salad. € 15,50
Grilled Chicken thighs, with fries, salad and peanut sauce € 14,50
Plate Black Angus Beef-steak, with fries, mushrooms and salad. € 16,95

MEAL SALADS

Mixed Salad with Gamba’s, smoked Mackerel and smoked Salmon. € 14,95
Pasta salad with grilled Chicken, Olives, Pesto and Iberico-Ham.(v) € 14,50

FRIED EGG (brown, white or spelt bread) OMELET

Ham or Cheese € 7,95
Mushrooms € 7,95
Ham & Cheese € 8,75
Chorizo & Cheese (v) € 8,50
Bacon € 8,75 Salmon € 9,25
Bacon, Cheese, Tomato (v) € 8,95
Bacon, Vegetables (v) € 8,95

*You can also enjoy our Dinner menu at 11.00 am*
Dishes marked with a (v) can also be ordered as a vegetarian dish.
Don’t pay separate please.

FISH DISHES

Baked Sole (3 pieces) fried in butter. € 24,95
Sea bass filet with fennel and Mustard sauce. € 20,95
Yellowtail Kingfish filet with Wakame, smoked Tomato tapenade € 22,95
and Hollandaise-Lemon sauce.
Baked Cod fillet on spinach salad with a sauce of ginger and carrot. € 20,95
Fish dish with fried Sea bass, Cod and Plaice fillet, € 22,95
with king Prawns and sauce.
Pasta Fruit de Mer, stewed fish species, Shrimps, € 19,95
and Spinach in Herb sauce.

MEAT DISHES

Surf & Turf with Black-Angus-steak and Shrimps, € 24,95
with oriental Vegetables and Teriyaki sauce.
Argentinian Rib-eye steak (grilled) with Chimichurri. € 23,75
Duck breast with Fig and Apple sauce. € 22,75
Tournedos (grilled) with Red wine sauce and Chanterelle. € 27,95
Mixed Grill, Pork, Angus Burger, Chicken and Ribs, € 21,95
with Garlic sauce and BBQ sauce
Stew of Black Angus Beef and dark beer, € 20,95
with red cabbage and mashed potatoes.
Spare-Ribs with various sauces. € 21,95

Served with baked Potatoes, Salad and Vegetable.

VEGETARIAN & VEGAN

Wrap with blue Cheese, Spinach and Mushrooms. € 18,25
Poké Bowl with Rice, Beans, Wakame, Avocado Wedges and bread. € 16,50

FOR THE CHILDREN ( till 12 years)

Place-fillet, Chicken-nuggets, Bitter Balls or Frikandel, € 8,75
with fries, apple-sauce and mayonnaise and an ice cream.
Spaghetti Bolognaise with meat and grated cheese, and an ice cream. € 8,75

Don’t pay separate please.

COFFEE & DESSERTS:

Coffee / Tea € 2,30
Harlinger Coffee € 5,95
Espresso € 2,30 with Harlinger slukje
Macchiato € 2,40
Dockumer kofje € 5,95 with Berenburg
Double Espresso € 3,80
Cappucino € 2,50
Irish Coffee € 7,50
White coffee € 2,75 with Irish whisky
Latte Macchiato € 3,25
Spanish Coffee € 7,50 with Licor 43
Fresh mint-tea with honey € 2,75
Hot Chocolate € 2,50
Italian Coffee € 7,50 with Amaretto
Coffee Noorderpoort, Cup of coffee with Delicacies € 5,95
Brazilian Coffee € 7,50 Tia maria and Grand Marnier

Pie’s and Cakes:
Apple Pie, Whipped cream € 3,50
Vanille Cheese Cake € 3,50
Sticky Toffee € 3,50

DESSERTS:

Kids icecream, € 3,95
Vanilla-icecream, Candy, Whipped cream and a little suprise.
Crème Brûlée, € 6,50
Vanilla Crème Brûlée with a Parfait made out of Pear and Oranges.
Sticky-Toffee cheese cake, € 6,75
Toffee-Cheesecake with Caramel-icecream and Toffee-sauce
Chocolate-Trifle, € 6,25
Trifle from white Chocolatemousse and Chocolate Brownie Fudge,
banana and Salty-caramelsaus.
Dessert Du Chef, € 7,50
Taste of Desserts and Delicacies
Coupe Noorderpoort, € 6,75
In mint marinated Melon with Mango- and Lime sorbet-icecream
Dame Blanche “t Noorderke”, € 6,25
Chocolate- and Dairy-icecream with warm White Chocolate-sauce.

Dessert-tip,
Interested? Ask our employees and they’ll be happy to tell you.

Do you have an allergy? Please let the staff know.
*Don’t pay separate please.

Drinks

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.